test

Monday, December 26, 2011

AKPK


_________________ Amalkan Pengurusan Kewangan Berhemat Sebagai Budaya Hidup_________
 Objektif hari ni...:p
saja je nak share...hhehehhe last week ada join taklimat aka class AKPK... ermm normally kite tk tahu sgt kan..pasal AKPK nih...so kat sini...nk la share input2 n information regarding AKPK nih..
ermm ramai gak org salah faham kan ...regarding AKPK ni...apa yg kaunselor tu ckp...AKPK ni bukan yer bank untuk di pinjamkan wang..tp mereka ada org perantara di antara peminjam n bank...
So bile dh join gan AKPK nih...interest bank akan di rendah kan..dh bank terpksa mengikut saranan akpk tuk merendah kan interest kepada peminjam..so normmaly kalu kite dh biasa byr kad kredit rm500
maybe dikurang kan montly ke beberapa ratus jer
ermm so far dgr byk gak la benefit yang di provide...tp yang tk best yer..di black list oleh bank la..
ermm
bank black list kan peminjam tu..sbb dia marah..interest dh rendah kan hehehehe..so diorg gak rugi :p

errmm so far
kalu kite terikat gan akpk 5 y for example..so kite tul2 manage and disiplin....tkleh miss byr..n kalu tul2 bgus n abis 5 y dh..
nama kite akan clear dr black list name..n  kite yer CCRIS akan clear :)
and selepas itu..kite dh boleh buat loan cm biasa
yang penting...hutang kad kredit clear n abis..

ermm so far
syok gak join ni..
ilmu yg dpt tu..leh la di guna tuk manage wang kite gan sebaiknyer
pe2 pun..
ini one of my matlamat..
ermm
nk clear sgt2 hutang kad kredit yg tk setle2 ..letih n penat....
moga2 impian pertama guna tuk 2012 ni..termakbul...
amin n insyallahhh huhuhuhuhu

per2 pun..tuk yg berminat nk dgr je dulu taklimat AKPK ni..sgt2 di gallakkan...bukan per..nk kasi idea kepada kite..tuk setlekan hutang..
n
hidup gan aman damai..tanpa hidup di selubungiiii hutang :p

p/s: can refer jugekk- http://www.akpk.org.my

Wednesday, December 21, 2011

Ombak Rindu ~~~

Ermm agak lama gak promo dia...

aku dok tunggu punyer tunguu..n lastt
dapat gak tgk..itu pun g ramai2 gan sepupu..maksu....n hubyy
not bad...
tp aku rs tk bepa happy pun :(
tk seperti aku target?or sbb sound ek?
tp
sebenar aku rs
nk tgk lagi...
so nk hayati tul2

bile tah la DVD nk keluar nih...
arghhh...

okey...jap kite paste jap...sinopsis of citer nih..................
________________________________

Izzah adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga.
Pak cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak pak saudaranya walaupun hatinya tidak rela.
Di situlah dia telah berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz telah membeli Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Di atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.
Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, iaitu model dan pelakon terkenal tanahair menggugat cinta Izzah yang mula berputik kepada Hariz. Dapatkah Izzah menerima Mila Amylia sebagai madunya? Bagaimana pula penerimaan Mila pada Izzah? Dapatkah hariz membahagiakan Izzah dan Mila? Bahagiakah rumah tangga yang dibina di atas kehadiran orang lain? Bagaimanakah tindakan Datuk Sufiah setelah mengetahui cerita sebenarnya?

Jom layan..gmbr dr cite...OMBAK rindu..dgr2 dh 12 juta..wowiii




p/s: tk sabar ye nk tungu DVD..kater yee ada byk yg tk potong...
tk sbr...yg wayang mila tk cukup jahat ar :( rs suka mila lak huhuhuhuhu dr izzah yang nangis jer huhuhuhu

Tuesday, December 20, 2011

Summary untuk 2011..

wahh ..gile tul summary tuk aku buat whole year ni..
adui..
so azam 2012 ..kena la masuk wish list...kena sentiasa update blog hehhehhee
as usual..tuk whole year
byk gak menarik.
menarik
menarik yang berlaku...

Nnti kite update la..
gambr..yang best n happening...
tungguuu...hehehehe
mulai esok
akan memulakan smula karangan yang lama bebnor aku tingallkann..
:)

Syok rupaye menulis nih..cuma terleka gan kesibukan
chewaaah ehehehe

_ :)

December!!!! COMING soon 2012..

Menghitung time je ni
nk check wish list
mana tk sempat..sambut thn depan
and
nk add on..
new checklist for NEXT 2012
!!!!
There was an error in this gadget