test

Saturday, December 19, 2015

aqashah dalam kenangan...

continue...
.. dah happy2 dr balik soping kat c mart perlis...
kami terpisahlaa 3 kereta.. mimi cousin gerak blik umah tok dulu..
kakak kami g dulu gan anak dia.,
dan kami.. sempat lg delivery jam smartwatch dulu
then smpai je simpang seriab
kami nampak...
kereta kakak kat tepi jalan besar kg nk masuk umah tok...
ada excident..
smua dah panik amat.. bile tgk kakak kmi tgh bz tgh jln.. mcm memangil org tlg ... 
kmi nmpk ada budak terdampar tul2 tgh jln...allah!!! badan mengeletar.. dlm hati berdoa.. emm dgn esk ye nk kenduri..
berharap yg amat sesuatu yg buruk tk berlaku... cik abe, makndak , maksu.. dr kereta kami turun sm untuk
meninjau apa yg berlaku.. kmi dlm kereta sibuk menenangkan mak yg dh mulaaa jerit2 nngiss cucuuu aku...
yang pasti dlm keadaan kelam kelibut tu
ku nampak cik abe ku bw kereta kakak aku
dgn mengangkat mangsa ke dlm kereta
kataye tk smpt dh nk tungu ambulans.. nazak sgt dh..
emmm dh ramal dh.. ank sedara ku yang terlibat dlm kejadian tersebut...

surat untuk chinta dan qaseh


๐Ÿ‘ชAnakku...

Bila aku tua,
Andai aku jatuhkan cawan atau terlepas pinggan ditangan,
Aku berharap kamu tidak menjerit marah padaku,
Kerana tenaga orang tua sepertiku semakin tidak kuat dan kerana aku sakit.
Mataku semakin kabur. Kamu harus mengerti dan bersabar denganku.

๐Ÿ˜”Anakku...

Bila aku tua,
Andai tutur kata aku lambat dan aku tidak mampu mendengar apa yang kamu katakan,
Aku berharap kamu tidak menjerit pada aku, 
"mak pekak ke?",
"mak bisu ke? "
"tak dengar ker??"..

Aku minta maaf anakku.
Aku semakin MENUA...

๐Ÿ˜ŸAnakku...

Bila aku tua,
Andai aku asyik bertanya perkara yang sama berulang-ulang,
Aku berharap kamu tetap sabar mendengar dan melayanku sebagaimana aku sabar menjawab pertanyaanmu semasa kecil, 
Semua itu adalah sebahagian dari proses MENUA.
Kamu akan mengerti nanti bila kamu semakin tua.

๐Ÿ˜ฃAnakku...

Bila aku tua,
Andai aku berbau busuk, hamis dan kotor,
Aku berharap kamu tidak tutup hidung atau muntah didepan aku.
Dan tidak menjerit menyuruh aku mandi.
Badan aku lemah. 
Aku tidak bermaya untuk lakukan sendiri.
Mandikanlah aku sepertimana aku memandikan kamu semasa kecil.

๐Ÿ˜ทAnakku...

Bila aku tua,
sekiranya aku sakit, temanlah aku, aku ingin anakku berada bersamaku.

๐Ÿ˜ญAnakku....
Bila aku tua dan waktu kematian aku sudah tiba, Aku berharap kamu akan memegang tanganku dan memberi kekuatan untuk aku menghadapi kematian.
Jangan cemas. 
Jangan menangis.
Hadapi dengan redha.
Aku berjanji pada kamu.
Bila aku bertemu Allah.
Aku akan berbisik padaNya supaya sentiasa memberkati dan merahmati kamu kerana kamu sangat mencintai dan mentaatiku.

Terima kasih banyak2 kerana mencintai aku....

Terima kasih banyak2 kerana telah menjagaku...
Aku mencintai kamu lebih dari kamu mencintai dirimu sendiri..

 ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ
RENUNG2 KAN LAH......
SESUNGGUHNYA KITALAH ANAK....DAN SAMPAI KETIKANYA NNTI KITALAH EMAK KITALAH AYAH PULA.....
anak mamam qaseh dann chinta

Friday, December 18, 2015

kesayangan saya .. family saya ..~~

together forever๐Ÿ˜ป๐Ÿ˜

tragedi december tok mone family~~

.:: kepulangan yang di nanti ::.11.12.15
kami gerak dr kl ke perlis.. agak2 kul 2am. juge
memang laa happy sgt2 kan
nk jumpaaa family.. plus laakkkk nk kumpul smua family yg lain gak
smua mak sedara smua .. sepupu..
d
berkumpul pulak umah tok.. emm lama kot dh tk kumpul.. seingat2 gueee last pun time tok meninggal....
smpai jee perliss
..

memanglaa tk tido kan.. mulaa la aktiviti memangil org .. n apa yg patut buat kan..
memanglaa happy amat... kan...
target mmg ke santanla kan..
amik maklang then ke kodiang lak
umah makngah...
mmg laa hpening abisss
kan
... back to kampung.. santan...
....
...

....
geng cousin...
...

mak dan adik adik... 
... geng cousin...



malam sepatutye smua happy2..
tetapi bertukar menjadi tragissss
bile yee
semasa kepulangan kami dari beli barang untuk kenduri.....
emm peristiwa berdarah... 
... 
...
to be continue........

putar balik besday kakak ke 6

alhamdulilah
berjaya jugee dgn lancar majlis akikah kakak aka besday..
emm cuma apa yg paling menyedihkan
dan kenangan yg tk dpt
di lupakan ini.. majlis kenduri yg sepatutyee meriah dan happy
bertukar menjadi majlis yg. menyedihkan
... aqasha pergi buat selamaye....
kenangan paling menyedihkan buat kami
2016...
moga allah tempatkan qashah di tmpt org beriman...
......
dalam kesedihan sm2 gotong royong juge
ke 6 kekk kakak







Monday, September 28, 2015

Jom like my page

https://m.facebook.com/ArlindaKeriya?ref=bookmarks


Just copy n go to my fb yaa

Details of me

Kesyg syg smua..
Apa2
Leh cr kite di sini ye
Naelofar hijab
Barang2 seven e
Semua ada a yeee


Lai laiii

Legoland 2015

The best memory
Tip tip
Yeeeee..
Taraaaa hehehhehe











Smart watch

Pm laju laju untuk belian
Wa kite di
Yaaa






Sunday, September 20, 2015

Perfume cik ta

Stok untuk cik ta
Pm laju laju
Open untuk agen
Lai lai 
Pm laju laju yaaaa
Cik ta de best
Edp tahan lama gilee
Murahlak tu
Nk lebey details
Go to my fb page
Arlinda keriya boutique

Monday, August 3, 2015

Songket sarawak cotton percuma

Salam sayang dan satu malaysia..
Semuaaa
...
Untuk win & tag bersama ilham qashaf ig
... Berbesar hati untuk menghadiah 
Songket original cotton .. Design bole pilih... Prada kualiti
Pd yang bertuah....
....
Syaratye:
1)follow ig @ilhamqashaf
2)cari gambar di atas .. ☝๐Ÿป️post yang pertama di instagram @ilhamqashaf
3)like dan komen dgn tag seberapa ramai rakan anda dlm ig - ig shoping tk di kira ek...
4)repost gambar ini dan pastikan rakan anda juge follow... Ig @ilhamqashaf
5)komen di benarkan seberapaa byk tetapi rakan yg di tag tk
Bole sm
6)pastikan ig anda tak private...
7) pemenang di pilih secara random
Dan bertuah tetapi
Skiraye rakan yg anda tag juge like dan join
Potensi menang adalah 90%
Bismillah...
Jom now...
Pemenang di umumkan 4 week later
....september... Free songket..
Dptkan seberapa ramai ekk...
....
Cc @themorata

Monday, April 20, 2015

Bali first day

12 march 2015
Akhirye date yg di tunggu
Redeem of my cabutan bertuah last year
Hwhehh
Akhirye
Tiba jua masaa kan hehhehe

Flight check in dh 2 hr lps dh
Excited kan
Awl pg kmi brangkat ke airport
Klia
Fujh terbaik mas service
Just drop beg luggage kat klsentral
Then melenggang je we all ehhehe
Flight around 1225 pm
Mmg on time 
No rush 


Nyway happy journey sgt


Sampai je terus start the itenary
Go to uluwatu

So mgla gmbr tk byk pun sbb comot je rs pun 
Dkt uluwatu kami dpt tgk kecak dance 
Mmg best experience sgt2
Untuk our second honeymoon
So sweet memory
Ok joim lyn gmbr
Tip2 next kite share tuk smuaelk



 

Tuesday, April 7, 2015

Naelofar hijab

Original shj

Printed naelofar hijab
Lady love 
Ready stok
Pm lin 0123884208
Or fb kite ya


Thursday, April 2, 2015

Bali with love

SECOND HONEYMOON DI SINI ..:) BALI dalam Kenangan..
 
 

Pura Uluwatu terletak di Desa Pecatu, sebuah Desa yang terletak di kecamatan Kuta Selatan, Kabupaten Badung-Bali ini sangat terkenal dengan objek wisata andalan yaitu Pura Uluwatu, desa ini juga terkenal dengan tempat dimana banyak hotel & fasilitas wisata berada. Lokasi yang sangat strategis dengan keindahan alam yang luar biasa membuat desa ini dipilih oleh para investor untuk menanamkan modal usahanya, contohlah Bulgari Hotels & Resorts, Bali, Alila Villas Uluwatu, The Istana, Tirtha Bali, The Edge, The Khayangan estate dan masih banyak lagi hotel maupun wedding venue yang dapat and temui di desa satu ini.
Pura  Uluwatu berdiri kokoh dibatu karang yang menjorok ke tengah lautan dengan ketinggian kurang lebih 97 meter membuat pura ini menjadi sangat indah, tebing berbatu disekeliling pura memberikan pemandangan yang sangat luar biasa dan sangat memanjakan mata para wisatawan yang mengunjunginya. Selain itu laut dibawahnya juga tidak kalah menariknya untuk mecuri perhatian para peselancar dunia untuk sekedar menikmati ombak-ombak yang tercipta disebelah kanan Pura Uluwatu. Keindahan panorama disekeliling Pura Uluwatu akan semakin memukau para wisatawan pada saat matahari terbenam/sunset yang dapat dinikmati dari beberapa sisi tebing diseputar pura, apalagi kemudian kehadiran tari kecak Uluwatu yang dipentaskan di panggung terbuka membuat tempat wisata ini semakin diminati oleh wisatawan seluruh dunia.


DINNER SPECEL GITU.IKAN TERBANG..

DAN Pling best  Hotel mewah gitu



SPA TIME :)



JUMPE LAGI PART 2 ..yow...aka second day at Bali




There was an error in this gadget